Razgovora iz oblasti kozmetologije, dermatologije, šminke i friziranja nikada dosta! Međutim, ćaskanje sa drugaricom, ponekada jednostavno nije ono što nam je potrebno.
Iz tog razloga odlučili smo da pitamo nju - damu koja brine o hiljadu žena, među kojima su poznate i nepoznate, starije i mlađe... Sve one kojima je stalo da u svakom trenutku izgledaju besprekorno.

Paula Bahlen - Bahlen Beauty  foto: Marko Devčić

Paula Bahlen, vlasnica i prva dama Bahlen Beauty-ja, distributerske i edukatorske kuće iz oblasti kozmetike u Hrvatskoj. Pored partnerstva sa mnogobrojnim vrhunskim evropskim i američkim brendovima, Bahlen Beauty sačinjen je od mladih, entuzijastičnih profesionalaca čiji je cilj da kroz neprestane edukacije prošire opštu svest o važnosti pravilne upotrebe kozmetičkih preparata, kao i da nam otkriju one male trikove, koji će svaku od nas učiniti posebnom. Međutim, postavlja se pitanje da li se ovako sveobuhvatna misija može održati na nivou samo jedne zemlje, i šta je sledeći korak.

Pitali smo Paulu o dolasku njene kozmetike u Beograd, zamolili je da nam otkrije nekoliko beauty trikova kojom se koriste poznati u Hrvatskoj, a koji mogu biti od velike koristi svakoj od nas, i naravno da u nekoliko reči, iz svog ugla, prokomentariše MyVitaly kozmetiku.


Zašto baš Beograd? Business ili nešto više od toga?


Beograd iz više razloga. Šta se tiče businessa uspjeli smo otvoriti sestrinsku firmu Bahlen Beautyju i naći ljude koji sa istim entuzijazmom i elanom kao i mi vjeruju u ono što radimo pa tako srpska tvrtka So.Be već radi sa proizvodima iz našeg portfelja. Mislim da je stvar u tome da je u Beogradu uvijek sve nekako na prijateljskoj razini pa je lakše naći kontakte od kojih se neki pretvaraju u prava prijateljstva.

Zbog toga moram reći da je Beograd više od businessa, to je grad u kojem volim provoditi vrijeme, izlaziti i upoznavati zanimljive otvorene ljude. Ljudi su nekako više okrenuti sebi i svojem izgledu, a u prilog za posao ide i to da je Beograd veći od Zagreba i živi u svako doba dana.


O kakvoj kozmetici je zapravo reč?

Riječ je o zapravo 3 kozmetička brenda koja smo ili ćemo uskoro  plasirati na srpsko tržište. Najveći brend iz portfolija je britanski luksuzni skin care brend Elemis koji je na srpskom tržištu već od prošle godine. Elemis je nešto zaista posebno i sa njime se mijenja spa slika svakog novog tržišta.


Razlog Elemisove posebnosti su 60 tretmana lica i tijela koje prate proizvodi za kućnu njegu. Uz njega zapravo gradite svoj lifestyle jer će vam pomoći da uz svoje svakodnevne rutine, ubacite njegu lica i tijela sa Elemisovim aktivnim sastojcima iz proizvoda kojima rješavate svoje nedostatke na koži lica i tijela.

Drugi brend je Keratherapy, trenutno najpoznatiji brend njege kose sa keratinskim terapijama. Keratherapy profesionalni tretmani rade se isključivo po frizerskim salonima te pružaju savršen balans keratina i hidratacije; štite sve tipove kose i teksture, a u isto vrijeme eliminiraju neposlušnu kosu, zapečaćuju boju i ravnaju kosu. Uz profesionalne Keratherapy tretmane, tu je i “after care” njega također puna keratina.

Dijeli se u tri kolekcije: za suhu, tanku i obojenu kosu. Pošto je keratin sastojak svake kose, i svakoj kosi ga nedostaje; sigurna sam da si svatko iz ovog brenda može naći proizvod za sebe.

I zadnji, ali ne i manje bitan je francuski brend Compagnie de Provence. Radi se o francuskom chic brendu koji će vaš stan ili kuću obogatiti neodoljivim mirisima Provance. Riječ je o potpuno prirodnim sastojcima koji osim što njeguju vašu kožu, ostavljaju je mirisnom cijeli dan, a vaš će dom biti ispunjen tradicionalnim francuskim mirisima kroz svijeće, difuzore, mirise za kuću…

U svojoj paleti imaju široku ponudu mirisa tako da svatko može pronaći miris koji odgovara njemu ili njegovom domu.


Beauty trik kojim se koriste poznati, a koji nam može pomoći u svakodnevnom životu?

Poznati koriste razne beauty trikove, i baš zbog toga uvijek izgledaju besprijekorno. Svi slavni će se složiti da je svakodnevna jutarnja i večernja rutina ključna za lijepu kožu.

Uz tu svakodnevnu njegu, tu su naravno i redoviti kozmetički tretmani koji se rade kod profesionalaca.

Sa preko 60 Elemis tretmana koje naravno koriste i mnogi slavni, vi ćete dobiti cijeli skincare programme sa kojim nakon ispunjenih lifestyle konsultacija i  nakon dijagnostike vaše kože od strane Elemis terapeuta dobivate besprijekorno lice kao kod poznatih. Takve tretmane bih preporučila jednom tjedno. Tretmani se određuju ovisno o tome šta želite postići; od anti-ageing tretmana, liftinga, čišćenja kože od prištića i mitesera, tretmana za masnu ili suhu kožu, trudnice i muškarce.

Nakon što nađete svoju kozmetiku i terapeuta kao što to rade svi slavni, sa kožom ne bi trebali imati problema.


Kako imati zdravu kožu i pripremiti je za prirodni make up i lepotu uz neki od tvojih proizvoda?


Ključ za zdravu kožu je svakodnevna njega. Za zdravu kožu je najbitniji odabir proizvoda koji odgovaraju vašoj koži. Savjetujem da kod odabira kozmetičkih proizvoda poslušate savjete profesionalaca koji će odabrati najbolji proizvod za vas ovisno o tipu kože. Njegu kože treba početi ujutro umivanjem lica, bilo da se radi o pjeni, mlijeku za čišćenje ili sve popularnijim uljima ne maste kožu.

Paula Bahlen  - Bahlen kozmetika   foto: Marko Devčić

Kožu je potrebno tonirati kako bi joj vratili prirodni pH. Potom slijedi nanošenje dnevne njege koja uključuje serum, kremu za lice i oči. Navečer treba ukloniti sve nečistoće nakupljene tokom dane (čiščenje i toniranje) nakon čega slijedi noćna njega. Noćne kreme su bogatije od dnevnih te pružaju bolju njegu vašoj koži tokom sna. Jednom do dva puta tjedno potrebno je napraviti piling te posebno nahraniti kožu maskom.

To je sve svojevrsna priprema za make up ali se uz to uvijek preporuča aplicirati neki proizvod koji taman prije pudera ujednači ten, popuni nepravilnosti, a tu bih definitivno istaknula Elemis proizvod Pro-Radiance illuminating flash balm koji uz to sve daje energiju kožu, odmah joj daje sjaj te je dovoljno hidratizira prije pudera da se koža ne bi isušila i još sa anti-ageing svojstvima kako bi se puder što duže zadržao na koži. Ovakav primer sa puno svojstava bi svaka žena trebala imati u svojoj kozmetičkoj torbici.


Probala si MyVitaly Body kao i naš KissBalm. Da li bi ih preporučila i zašto?


Moram priznati, probala sam gotovo sve proizvode iz linije MyVitaly. Body krema od maslinovog lista umiruje i najosjetljiviju kožu, a hidratacija je gotovo nevjerojatna, bez ikakvih iritacija. Kako cijeli život imam atopijski dermatitis i teško mi je naći kremu za tijelo koja će mi smiriti kožu, moram priznati da je ovo idealna krema za tijelo i to za sve tipove kože. 

KissBalm, kako i samo ime kaže… Spremni ste poljubiti nekoga nakon što njegujete usnice sa njim :) Idealan je za ove hladne dane koji dolaze kako bi se štitili od ispucanih usnica i hladnoće. Žene nakon balzama slobodno mogu nastaviti sa nanošenjem ruža, sjajila ili olovaka kako bi usne bile u potpunosti njegovane i lijepe.